Terug naar de homepagina Informatie over Simus Private Label Ontvang van ons het beste schoonmaakadvies Neem contact op met ons Hoe kunt u onze producten kopen Ons assortiment voor hard- en natuursteen
 
 

 
Een helder schoonmaakadvies voor:
 
 
Marmer
Travertin
 
 
Marmer
travertin
 
 
Hardsteen
Marmer composiet
 
 
Hardsteen
Marmer Composiet
 
 
Graniet
Leisteen
 
 
Graniet
Leisteen
 
 
Zandsteen
Kalksteen
 
 
Zandsteen
Kalksteen
 
 
Terrazzo
Plavuizen
 
 
Terrazzo
Plavuizen
 
 
Geglazuurde tegels
Ongeglazuurde tegels
 
 
Geglazuurde tegels
Ongeglazuurde tegels
 
 
Dubbel hardgebakken tegels
Grindtegels
 
 
Dubbel hard gebakken tegels
Grindtegels
 
 
Baksteen
 
 
Baksteen
Beton
 
 
Het hele Simus Hardsteen Assortiment
Het Simus assortiment
 

 

Over Simus

"Wij zijn sterk in het aandacht besteden aan klanten, alles wat iemand wil laten maken, kunnen wij maken! Wij hoeven niet met de massa mee. We nemen uitgebreid de tijd voor onze klanten en hun wensen en zorgen dat ze een goed product krijgen met een goede prijs/kwaliteitverhouding"

Veel bedrijven doen voor hun Private Label een beroep op Simus. Wij zijn in staat om aan de hand van een monster het recept van een product te achterhalen en te vervaardigen of een vergelijkbaar product aan te bieden. Omdat er op de samenstelling van chemische stoffen geen patent of octrooi rust, kan dat zonder problemen. Daarnaast houden wij ons bezig met productverbetering en dat is steeds weer een technologische uitdaging. Het onderzoek richt zich telkens weer op de vraag of het mogelijk is om nog betere eigenschappen van een product te ontwikkelen en hoe dat prijstechnisch uitpakt.


Eigen laboratorium

Wij beschikken over een laboratorium waar het productieproces constant wordt gecontroleerd. Op verschillende momenten in het productieproces worden monsters genomen en vergelijkt een laborant de samenstelling van het product met het oorspronkelijke recept. Ook van de uiteindelijke producten worden monsters genomen om te zien of ze voldoen aan de hoge kwaliteitscriteria.

Dat de chemie-afdeling een belangrijke rol speelt in het hele proces bleek wel toen wij een product ontwikkelden dat de poreuze eigenschap van marmer teniet doet. Geïmpregneerd met dat middel wordt marmer vlekafstotend. Een omgevallen glas wijn laat geen spoor meer achter, maar de wijn laat zich eenvoudig met een natte doek verwijderen. Sinds de introductie van deze impregneer-vloeistof wordt het product over de hele wereld gebruikt en is marmer ook toepasbaar geworden in natte ruimtes zoals badkamers, toiletten en zwembaden.


Problemen worden opgelost

Frederik Batema, de directeur, heeft veel voldoening in zijn werk. "Doordat ik zelf jarenlang werkzaam ben geweest in de natuursteenbranche, weet ik veel over het onderhoud en de restauratie van vloeren. Die kennis komt goed van pas bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Eigenlijk ben je probleemoplosser en gelukkig heb je de juiste producten om iemands probleem op te lossen." Onlangs werden wij gevraagd om een probleem met natuursteen uit Peru op te lossen op de Nederlandse Antillen. "Vlak voor de oplevering kreeg deze klant problemen met de poreusheid van zijn natuursteen. Ik ben daar naar toe geweest en heb het probleem uiteindelijk op weten te lossen. Met de juiste producten kun je heel veel problemen oplossen."


Simus producten kopen als particulier

Onze producten kunnen door een particulier niet rechtstreeks bij ons worden gekocht. Uiteraard zijn ze te vinden bij de erkende vakhandel zoals natuursteenbedrijven of de professionele bouwstoffenhandel. Verder zijn de producten verkrijgbaar via bouwmarkten en zaken in huishoudelijke en doe-het-zelf artikelen. Een particulier kan tevens de producten bestellen via de landelijke distributeur Menos (www.menos.nl). Daarnaast leveren wij rechtstreeks aan groot- en kleinverbruikers onder Private Label. Zij zorgen ervoor dat de producten weer terecht komen bij zwembaden, hotels, restaurants, cafés, schoonmaakbedrijven en instellingen.


Dè specialisten in reiniging en onderhoud

Zakendoen met Simus is rechtstreeks zakendoen met dè specialisten op het gebied van reiniging en onderhoud van natuursteen en marmer.

De oprichter van Simus, Dhr. Sietsema, heeft een sterk en gedegen bedrijf neergezet wat hedendaags nog steeds uw partner is voor professionele kwaliteit.


De historie van Simus

Het bedrijf werd in 1978 opgericht door J. Sietsema en drs. P.M.S.J. Houben. Oprichter Sietsema was op zoek naar een naam die in verschillende talen gemakkelijk uit te spreken zou zijn en kwam uit op Simus, naar de Egyptische Chemicus Sosimus uit de klassieke oudheid. Tot enkele jaren geleden was het bedrijf gevestigd in Nieuw-Vennep, gelegen tussen Schiphol en Leiden. Simus werd drie jaar geleden overgenomen door Frederik Batema en zijn compagnon Henk Bos. Met allebei hun roots in Groningen, besloten zij het bedrijf te verhuizen naar de Eemshaven. Daar kan optimaal gebruik worden gemaakt van zowel het wegennet als de distributie van de producten via de haven. Bovendien zijn hier nog mogelijkheden de fabriek uit te breiden.

We zijn inmiddels beland in het jaar 2010 en nog steeds is Simus een solide partner voor uw specifieke reinigingsvragen. Door ons volledig te storten op de markt van marmer en natuursteen hebben we ons weten te specialiseren en kunnen we onze producten voortdurend verbeteren.

Voortdurend onderzoek leidt regelmatig tot nieuwe en verbeterde producten die zowel uw schoonmaakeisen behartigen alsmede veiliger en makkelijker worden in gebruik.


Onze producten onder private label

Ons assortiment bestaat uitsluitend uit producten voor marmer en hardstenen ondergronden. Deze producten worden geproduceerd onder de naam Simus, echter kunt u deze producten ook onder uw eigen naam in de markt zetten.

Flexibiliteit is bij ons een vereiste, private label hiertoe een begrip. Bent u geinteresseerd in onze producten maar ziet u graag uw eigen naam op de flacons? Geen probleem! Ons private label programma is zeer interessant voor u en uw klanten! Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.